Vem är smartast av en AIK:are, en Moring och en Leksing?

En AIK:are, en Moring och en Leksandsanhängare åker till Saudiarabien på semester.

De känner inte varandra, men möts på flygplatsen och börjar snacka om sin gemensamma passion; ishockey. De träffas på kvällen, börjar värma upp med en flaska Absolut som en av de hade med sig och sitter och spelar kort. Ju mer de dricker och snackar ishockey, desto mer högljudda blir de, så slutligen kommer polisen och upptäcker att de sitter och dricker alkohol, vilket är strängeligen förbjudet i Saudiarabien!

De tre blir dömda till två veckors fängelse och att därefter piskas 20 gånger var, ett fruktat straff som ofta lämnar men för livet. Dagen kommer då de ska piskas, men eftersom det sammanfaller med nationaldagen känner sig kungen givmild och ger dem audiens. ”Idag firar vårt stolta land sin nationaldag”, säger kungen ”så jag ger var och en av er ett önskemål. Ni kan be om vad som helst, förutom att bli benådade”.

Den första att bli piskad är AIK-fantasten. ”Vad önskar du dig?”, frågar kungen.

”Att ni spänner fast en kudde på min rygg, ers höghet”, svarar AIK-aren och känner sig jävligt smart.

Men kudden håller bara i 10 piskslag innan den går sönder. AIK-aren svimmar av smärtan och kan knappt andas efteråt.

Det blir då Moringens tur och han tror sig veta tricket: ”Jag ber om att få två kuddar fastspända på min rygg!”, säger han. Men bödeln skrattar åt denna kaxighet och ger sig fan på att slå ännu hårdare, varpå kuddarna har gjort sitt redan efter 12-13 slag; resten är ett veritabelt helvete för Moringen, som förs bort halvdöd.

Sist blir Leksingen. Kungen säger ”Mina tjänare har talat om för mig att ditt hjärta ligger hos Leksand. Det gjorde min ärade avlidne fars också, den gamla kungen. Det förtjänar respekt, så jag skänker dig två önskemål, istället för bara ett”. Leksingen funderar lite på saken och säger sen ”Mitt första önskemål är att ni ger mig 100 piskslag istället för 20”. Hela salen är mållös; så otroligt modigt av honom!

”Det glädjer mig att se sådant prov på mod, unge man”, säger kungen. ”Men vad blir ditt andra önskemål?”

”Tja…”, svarar Leksingen , ”att ni spänner fast Moringen på min rygg.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *