Gud är Mälarmas! Sommarfesten 2004

Dåligt väder veckorna innan.
Dagen innan ganska bra.
Dagen M som i Mälarmasfest sommarens bästa väder!
Dagen efter regn igen.

För undertecknad är detta ett klockrent bevis på att Gud är Mälarmas. Därav faktumet att Andreas Karlsson gick till Hv71. Han vill inte ha någon sketen pastor i närheten av Leksand, han vill försöka fixa allting självt.

På något sätt så fortsatte också dagen M i något av bibelns tecken då folk vallfärdade (nåja…) från långväga orter såsom Västerås, Stockholm och från Sala, mycket bra gjort!

Detta var även dagen då fint folk kom först.

Förtruppen anlände tidigt och ”belamrade” den utscoutade grillen. Vilken vi skulle ha hade scoutats i förväg, här lämnades inget åt slumpen minsann.

En yta på ca en halv halva av en ishockeyplan lades det beslag på. En massa kylväskor med förädlade drycker i och en massa korv, fransyskor, cider, köttbitar och jordgubbar och parkbänkar och diverse annat plockades fram. Sedan var det bara på med CD-spelaren som gällde och det första som fick eka ut över badplatsen var ett radioreferat som vi skall höra en nygjord repris på från i april nästa år, ”och med tio sekunder kvar av matchen vrålar 6000 leksingar i kör; VI SKALL TILLBAKA”.

Öl och cider korkades upp och man hälsade på de folk man inte sett sedan säsongen tog slut senast. Sedan var det fram med kubbspelet. Fredrik ”Muskel” Andersson hade förvånansvärt svårt att orka kasta pinnarna över till andra sidan av planen (regelmässiga avstånd var det också) så han gav oss andra ett gyllene tillfälle att falla in i divisen; det viktigaste är inte att vinna utan att kunna få skratta åt motståndarens misstag”.

En fransyska och korv och en o annan köttbit lades nu på grillen för att avnjutas tillsammans med lite vitlökssmör och kall öl (IOGT-NTO kan läsa alkoholfri cider om ni vill).

Fler folk kom och det var glada miner på alla och det tog väl inte längre tid än det tar för ett slagskott från blå att nå krysset i sekunder räknat (Tomas Jonsson sköt…) innan man kom in i snacket man så väl känner igen från bussresorna.

En fotboll kom fram ur någons ryggsäck och snabbt var det tvåmål som gällde. Två par skor (Broman var rädd om sina…) fick fungera som stolpar. Jerry upptäckte snart att han hade ömma tår, i vart fall när hans lagkamrater fäller han då det tydligen rådde delade meningar om vem som skulle ha den fria rollen på mittfältet som spelfördelare.

Matchen pågick en bra stund och det var rejält uppvärmda hjältar som gick och tog sig ett dopp och några imponerade dessutom med stiliga hopp från de högre höjderna. Henrik ”Bacon” Jansson visade att han till fullo behärskade en tvåhandsnelson i en aning kuperad stil. Alla applåderade, det ingav respekt och högsta höjden var hans för resten av kvällen.

Fler och fler anslöt och som nämnt ovan var det till och med folk från Sala närvarande, inte bara hockeyfolk heller för den delen. Ryktet hade ju spritt sig att de trevliga Mälarmasarna skulle ha sommarfest så då gällde det ju att närvara. Vi kan ju meddela att det bara var flickor, så ni killar som stannade hemma, STORT misstag!

Allas vår knåpmästare Mühlegg hade knåpat ihop en tipspromenad av lite olika Leksandsfrågor (nåja, det var tydligen en något suspekt avslutningsfråga som handlade om enkronor och näsborrar). Vi hade två kombattanter som visade prov på stort kunnande och tävlingen fick till slut avgöras genom en rafflande utslagsfråga.

Men som väntat så var det stormästaren Göran Ackeberg som gick vinnande ur den duellen med Jerry ”Lill-” Larsson som god tvåa.

Priset var en gratis resa upp till träningsmatchen mot *ora den 14/8. Nu kunde han ju inte följa med så storsint som han var (Jerry tjatade våldsamt) gav han bort sin vinst till tvåan.

Mer mat
Mer att dricka
Mer musik

Det pratades lite framtid och resor. Vad skall vi se, hur skall vi åka osv osv. Oerhört roligt att denna trista del på året börjar närma sig tiden då det mer och mer pratas ishockey.

Mälarmasmästerskapen i minigolf

Denna internationellt totalt okända tävling gick ju av stapeln också. Vi hade några som gjorde bra ifrån sig men den som gick segrande ur tävlingen var återigen en Larsson, storebror, Spol-Jansson (öhh, va?) denna gång. Familjelyckan total kan anas. Samma pris till vinnaren även här, en gratis resa upp till Leksand mot *ora den 14/8.

Golfen var slut, men ölen rann på, så att säga. Stämningen på topp, grillningen i full fart. Bananer i pyjamas bredvid fransyskor lades på grillen och det luktade godare än på mycket länge i Eskilstuna denna vackra sommarkväll.

Men vad bara några få hade vetskap om så var kvällens höjdpunkt faktiskt sparad till sist. Det började visserligen blåsa på lite så det var lite tveksamheter först men sedan så var det i gammal god Mälarmasanda som raden fylldes på med ”frivilliga”. Aldrig förr har väl ordet grupptryck passat in så bra som beskrivning.

HUMAN BOWLING!!!

Mühlegg (Fredrik Karlsson enligt Skatteverkets noteringar) hade inhandlat en lång bit plast, något längre än vad Christian Olsson vann OS-guld på, som placerades nedmed en kulle. Plastremsan fick sig en rejäl vattendusch och de ”frivilliga” såpade in sig och sedan var det bara full karriär med huvudet först nedför som gällde. Först var det tänkt att man skulle ha hjälm på huvudet och sikta på PET-flaskor som stod uppställda nedtill. Dock så övergick detta mycket snabbt till att mer och mer gå ut på att åka så fort, och sedan så många som möjligt i taget. Tilläggas kan att vi nu vet hur Sylvester Stallone fick sina sår inför Rockyfilmerna.

Ni som tänker göra om detta. Dagens tips är: Ha en balja med vatten som ni gör rent fötterna i innan ni kastar er ned, det gjorde inte vi varför man fick sig några härliga peelingupplevelser, men det var det värt.

Efter att deltagarna badat så gick alla bort och samlades runt lägerelden igen och vi vet inte när det hände men plötsligt skulle allt grillas, och då menar vi verkligen ALLT.

En vanlig mening blev;
Fråga -Brinner det här?
Svar- Vet inte, prova.
Ingen fara dock varken för människor eller omgivning.

Klockan gick och värmen var ju kvar som ni förstår men så sakteliga skingrades deltagarna åt men alla var rörande överens:

DENNA DAG VAR PERFEKT!

Vi ses igen nästa år, någonstans runt Mälaren. Ni som missade festen detta år, gör inte om det.

Vi hade mycket skoj.

Det har man nämligen med Mälarmasarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *