Lär känna Mälarmasarna: Kalle ”Kava” Andersson

Mälarmasarna är ett glatt gäng hockeyfanatiker med blåvita hjärtan som åker landet igenom för att stå vid sitt lags sida under matcher. Men vilka är profilerna som du sett, talat med och stått brevid i klacken? Här är Kalle ”Kava” Andersson.

screen 2013-05-20 kl. 15.39.19

Kalle ”Kava” Andersson, till vänster med mörkblå luvtröja på en av Mälarmasarnas bussresor.

Namn: Kalle Andersson

Född: Japp, 1950

Hur fick du ditt smeknamn ”Kava”? KAlle VAlskog behövde ett nick och tyckte det passade.

När och hur kom du i kontakt med Mälarmasarna? Måste ha varit precis när vi startade Mälarmasarna, ev. genom Hacke.

Hur skulle ditt dream team se ut? Ojoj svårt. Det finns ju så många att välja på men jag tar: Johan Hedberg i mål, Thomas Jonsson och ”Sigge” som backar, Jens Nielsen, ”Challe”, Niklas Eriksson som forwards.

Om Dalarna blev bortfört av utomjordingar, vart skulle du vända dig för att tillgodose ditt hockeybehov? Då fick jag väl ”nöja” mig med Köping HC som jag följt sedan 1963. Eventuellt skulle jag be att få bli bortförd jag också tillsammans med familjen, Superstars och Mälarmasarna!

Vilken hockeyprofil har påverkat dig mest och varför? De som man kommit närmast och pratat med ibland och som även gav många fina hockeyminnen är ju Jonas Bergqvist och Roland Eriksson (Ryssdödaren).

Det konstigaste du sett på en match: Det jag kommer ihåg närmast är ju Siklenkas dykning över sargen. Man kan ju bli tacklad över men han fixade det alldeles själv.

När du sätter dig vid Internet, vilka är det tre första sajterna du besöker? Emils blogg, Superstars forum och Mälarmasarna..fast det händer inte så mycket där på forumet. Är rätt mycket på Svenska Fans Leksandssida också, den blir bättre och bättre. Jag hade äran att få döpa forumet där till ”Masugnen”.

Hur skulle du förklara vad en Dalmas är för en Göteborgare? Omöjligt!

Kött eller fisk: Båda men ofta fisk.
Grogg eller pilsner: Pilsner.
Skägg eller rakat: Skägg för jag är så lat med rakningen.
En grön lummig trädgård eller pool på baksidan: Lummig trädgård..sen går jag till grannen och badar.
Gröt eller müsli: Müsli.

Om Ejendals Arena blev bombhotad under en match, vem skulle du slänga upp på axlarna och springa ut med? Christian om han är med eller Lundström, han är värdefull.

Vem köpte du sist en Leksandssouvenir till och varför? Min sonson för att han är min sonson och vill påverka lite åt rätt håll. Tyvärr är föräldrarna måttligt intresserade av sport men ska nog lura med dem nån gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *